Ιστορικό

Η ΕΠΑΝΑ Α.Ε. μετασχηματίστηκε το 2012 από θυγατρική της ΗΛΕΚΤΩΡ, σε δυναμική εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων με διοίκηση και στελέχη που κατά κοινή ομολογία έχουν επιτύχει τεχνολογικά επιτεύγματα σε συνδιασμό με εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα.

H W.A.T.T. A.E. αποτελεί τη συνέχεια του Περιβαλλοντικού Πυρήνα της ΤΟΜΗ ΑΤΕ και της ηγετικής ομάδας της ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ έως τις αρχές του 2012.

Το 2012 με ανταλλαγή μετοχών του στην ΗΛΕΚΤΩΡ, ο Αθανάσιος Κατρής (Διευθύνων Σύμβουλος και Μέτοχος της ΗΛΕΚΤΩΡ) απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών της ΕΠΑΝΑ ΑΕ, ενώ τη θέση του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας διατήρησε ο γνωστός επιχειρηματίας του κλάδου Α. Τζιλαλής.

Η ΕΠΑΝΑ ΑΕ μετασχηματίστηκε το 2012 από θυγατρική Project Company της ΗΛΕΚΤΩΡ, σε δυναμική εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων με διοίκηση και στελέχη που έχουν κατά κοινή ομολογία επιδείξει, κατά τα τελευταία 15 χρόνια, τεχνολογικά επιτεύγματα και εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα.

Ο μετασχηματισμός της ΕΠΑΝΑ συνοδεύτηκε

  • από την μετονομασία της σε W.A.T.T.,
  • τη συγκρότηση δύο θυγατρικών εταιρειών:
    α)της Γερμανικής ΗUT που διαθέτει μοναδική τεχνογνωσία σε τεχνολογία Αναερόβιας Χώνευσης Οργανικών Αποβλήτων  και β)την ελληνική εταιρία Mestrolio BDI ,βραχίονα των ενεργειακών επενδύσεων του γκρουπ
  • καθώς και από την διεύρυνση του μετοχικού της σχήματος με την συμμετοχή του Τσέχου επιχειρηματία J. Smejc. 

Η νέα Εταιρεία διατηρώντας την ιδιοκτησία των δύο σύγχρονων μονάδων μηχανικής διαλογής στη περιοχή της Αττικής επέκτεινε την ιδιοκτησία της σε εγκαταστάσεις με την αγορά των γραφειακών και εργοστασιακών εγκαταστάσεων της εταιρείας HAASE στο Neumünster της Γερμανίας. Ταυτόχρονα η εταιρεία διαθέτει σύγχρονο στόλο οχημάτων μεταφοράς αποβλήτων, μέσα αποθήκευσης τους, κινητό μηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και εξοπλισμό επεξεργασίας και κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων.

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελεί ωστόσο το ύψιστο κεφάλαιο της. Το επιστημονικό δυναμικό τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία ενσωματώνει τεχνολογικές καινοτομίες. Στο κλάδο της ενεργειακής αξιοποίησης των αποβλήτων παρουσιάζει πρωτοποριακό έργο αφού είναι ήδη γεγονότα:

  •  η πιλοτική εγκατάσταση RDF gasifier 
  •  οι νέες πατέντες στην τεχνολογία της Α.Χ.

Το τεχνικό δυναμικό εφαρμόζει με απόλυτη επιτυχία πρωτοποριακές τεχνολογικές εφαρμογές (κομποστοποίηση ιλύος, ενεργειακά έργα βιοαερίου κλπ). παράλληλα το τεχνικό και εργατικό προσωπικό κάτω από την προγραμματισμένη και ελεγχόμενη διοίκηση εξασφαλίζει υψηλές παραγωγικές επιδόσεις.

Χάρη στα μέσα που διαθέτει η εταιρεία και το ανθρώπινο δυναμικό της είναι σε θέση να σχεδιάσει και να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες που ξεκινούν από την περισυλλογή των απορριμμάτων καταλήγουν στην ανακύκλωση, την ενεργειακή αξιοποίηση τους εξασφαλίζοντας ότι οδηγούνται σε ταφή μόνο τα υπολείμματα τους.